Over Ons

Sustainable Students

"Onze missie is om studenten en starters te motiveren impact te maken op environmental & social sustainability”

Sustainable Students is opgezet door vier studenten van de TU Delft met het doel studenten en starters te verbinden met jonge, duurzame professionals uit het bedrijfsleven. Sustainability wordt een steeds belangrijker thema en wij merken dat het onder steeds meer mensen ook actief leeft. Omdat de sector nog sterk in opkomst is, is het niet voor iedereen even duidelijk hoe en wat zij hieraan zelf zouden kunnen bijdragen.

Wij zijn ervan overtuigd dat veel mensen geïnspireerd kunnen raken door jonge, duurzame professionals en ondernemers. Door deze groepen met elkaar te verbinden denken wij enerzijds studenten en starters te motiveren zelf actief bij te dragen aan een duurzamere toekomst, en anderzijds bedrijven en start-ups de kans te bieden de aansluiting naar talent te laten vinden of behouden.

 

Het platform Sustainable Students stelt iedereen in staat om een diepere interesse in duurzaamheid te ontwikkelen en tot uiting te laten komen. Dit doen we bijvoorbeeld door middel van onze podcast, interviews en andere interessante projecten die bijdragen aan de energietransitie.

 

Heb jij altijd al meer willen weten over die nieuwe start-up waar je misschien wel zou willen werken later? Of wil jij juist een podium voor jouw nieuwe project en ben je hiervoor op zoek naar nieuw talent? Student of young professional, start-up of multinational, Sustainable Students is het juiste platform!

 

Het Team

 
 

Thomas Weenk

Afgelopen jaar heb ik me tijdens mijn twee stages gefocust op verduurzaming in de industrie en offshore. Daar heb ik gezien dat er veel ontwikkelingen plaatsvinden waar nog weinig mensen van hebben gehoord. Met Sustainable Students wil ik laten zien waar mensen achter de schermen mee bezig zijn op het gebied van verduurzaming.

Gilles Hagen

Tijdens mijn studie en stages heb ik veel geleerd over verduurzaming van de scheepvaart, maar mijn echte passie ligt toch bij het ondernemen. Hierin ben ik vooral geïnteresseerd in de combinatie van het bouwen aan een mooi, winstgevend bedrijf, maar tegelijkertijd ook een positieve impact maken op de maatschappij. Met Sustainable Students wil ik dit raakvlak overbrengen op anderen.

 
 

Paul Klei

Thomas Aleva

Mijn master gaat over eigenlijk alles wat te maken heeft met duurzame energie. Zelf ben ik vooral geïnteresseerd in de business- en investeringskant van sustainability, omdat je daar echt aan de voorkant van innovatie staat. Met Sustainable Students wil ik de vele ondernemers, jonge professionals en studenten met deze gedeelde interesse met elkaar verbinden.

In mijn master Biomechanical Design wordt de samenkomst van techniek en biologie bestudeerd. Mijn streven is om deze technische kennis in te zetten om innovaties te ontwikkelen die impact maken op de samenleving. Mijn doel is om met Sustainable Students een community te creëren om elkaar te inspireren en samen te werken op het gebied van duurzame innovatie.