Zoeken
  • Paul Klei

SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS: KAPSTOK VOOR ONZE VACATURES

Bijgewerkt: 19 nov 2020

Je hebt ze misschien al voorbij zien komen bij onze aangeboden vacatures: de VN Sustainable Development Goals, ook wel SDG’s genoemd. Zoals je kan zien, verschillen ze per vacature. Nu vraag je je misschien af: waarom staan die daar en wat willen ze hiermee bereiken? In deze eerste blogpost zullen we deze keuze uitleggen.

INTERNATIONALE AFSPRAKEN

In 2015 hebben de 193 lidstaten van de Verenigde Naties hun gezamenlijke ontwikkelingsagenda tot 2030 vastgesteld. Met de woorden Er is geen plan B omdat er ook geen planeet B bestaat” werd deze agenda gepresenteerd door voormalig secretaris-generaal Ban Ki-moon. De kern van deze agenda is gericht op het maken van een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. Om hier concreet invulling aan te geven, hebben de lidstaten gezamenlijk 17 doelen vastgesteld – de Sustainable Development Goals. De verschillende doelen kun je zien in de afbeelding hieronder.

DUURZAAMHEID GEGARANDEERD

Omdat duurzaamheid in het DNA van Sustainable Students zit, willen wij er bij het plaatsen van vacatures zeker van zijn dat dit ook daadwerkelijk bijdraagt aan een betere, duurzamere wereld. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een toetsingsmethode die op íeder bedrijf en élke vacature toegepast kan worden. Doordat er de afgelopen jaren grote aandacht is geweest voor SDG’s en veel bedrijven hier ook mee werken, is onze keuze hierop gevallen.

Om de duurzaamheid van onze vacatures te garanderen, hanteren wij de maatstaf dat aan minimaal één (maar natuurlijk liefst meer!) van de SDG’s wordt bijgedragen.

Hoe dit er precies uitziet kan je zien in het voorbeeld van Mipacha Oceano. Als je solliciteert op deze vacature, draag je dus bij aan maar liefst vier doelen! Lekker bezig dus!


WERKEN AAN EEN BETERE WERELD?

Met het invullen van onze vacatures zorgen we ervoor dat de wereld weer een klein stukje beter wordt. Wil jij hier ook aan meebouwen door te zorgen voor een positieve impact? Hou dan onze vacaturepagina in de gaten en solliciteer op jouw interesses!


79 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven