top of page

Dutch Carboneers

"The consultants were a part of our company for 8 weeks. They created a sound and solid insight into the biomass availability on the African continent and brought us good leads with which we can grow our business!"

Dutch Carboneers

Dutch Carboneers is een expert op het gebied van biochar, dat wordt geproduceerd door de pyrolyse van biomassa. Hun kennis omvat de verschillende productiemethoden van biochar, de effectiviteit van verschillende soorten biomassa en de mogelijke toepassingen van de biochar in de landbouw, het milieu en de industrie. Naast het nut van biochar als een product van zichzelf, dient het ook als een koolstofput, waarin de koolstof uit biomassa tot wel duizend jaar wordt opgeslagen.

SSC heeft Dutch Carboneers geholpen met het ontwikkelen van een bedrijfsstrategie rondom projectontwikkeling in Afrika. Deze strategie heeft een analyse van de beschikbaarheid van biomassa en de sociaal-economische stabiliteit van alle landen in Afrika als basis. Tot slot ging het team een stap verder om voor Dutch Carboneers leads te realiseren en business meetings op te zetten met potentiële partners.

Op deze manier is Dutch Carboneers er helemaal klaar voor om hun reis in projectontwikkeling in Afrika te beginnen!

bottom of page