top of page

Greencast

"SSC heeft ons geholpen met het ontwikkelen van een assessment framework om het MKB toegankelijke ESG tooling te bieden. Een waardevolle toevoeging aan ons product portfolio!"

Greencast

Greencast, een startup opgericht door ex-TU Delft studenten, heeft software ontwikkeld die bedrijven inzichten biedt in hun complete CO2e emissies. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van financiële en activiteits-data om in een overzichtelijk dashboard impact te meten.
Met duurzaamheid als kernwaarde is het idee om een ESG framework te creëren tot stand gekomen. De consultants van SSC hebben hieraan bijgedragen en hebben zo gezamenlijk de basis van dit framework gebouwd. Voor iedere categorie (E,S & G) zijn er meerdere vragen opgesteld met passende antwoordmogelijkheden. Een deel van deze vragen dient als basisinformatie voor het creëren van een dashboard om data over de jaren te kunnen vergelijken, en het andere deel wordt gebruikt om scores te koppelen aan het huidige beleid, de acties en ambities van bedrijven. Deze scores zullen klanten een beeld geven van hoe goed zij het doen op ESG gebied en aantonen waar mogelijk nog verbeterpunten liggen.

bottom of page