top of page

Layco Medical Devices

"Prettig samenwerken met het team van SSC. Door middel van heldere projectstructuur heeft het team een goede start gemaakt met de impactanalyse van ons product ten opzichte van de concurrent."

Layco Medical Devices

Layco Medical Devices heeft de ambitie om duurzame en betaalbare medische apparaten - zonder eenmalig te gebruiken wegwerponderdelen - te ontwerpen, te laten produceren en wereldwijd te verkopen. Momenteel houdt Layco zich bezig met het ontwikkelen van de Goodscope - een herbruikbare video laryngoscope. Deze biedt verscheidene voordelen ten opzichte van de traditionele wegwerp varianten; zowel op gebied van duurzaamheid als betaalbaarheid.

SSC heeft Layco geholpen met het in kaart brengen van de duurzaamheid voordelen van de Goodscope ten opzichte van de wegwerp variant. Hiertoe is een environmental impact assessment gemaakt, waarbij de duurzaamheidsimpact van de gehele levenscyclus van de instrumenten is gekwantificeerd.

Op deze manier is Layco voorzien van een sterk onderbouwde verhaallijn, welke ze aan ziekenhuizen en investeerders kunnen voorleggen.

bottom of page