top of page

PGGM

"SSC heeft ons geholpen met het ontwikkelen van een framework om de impact van onze private equity investeringen te beoordelen. Het multidisciplinaire team vol enthousiaste en intelligente studenten heeft onze verwachtingen overtroffen.”

PGGM

PGGM is een Nederlandse pensioenuitvoeringsorganisatie. Dit doen zij met name voor Stichting Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW), het op een na grootste pensioenfonds van Nederland. Sinds 2014 is PGGM actief bezig met het vergroten van de impact van hun beleggingen. Ze focussen zich met name op klimaattechnologie, voedselzekerheid, gezondheidszorg en schoon water. PGGM heeft als doel om in 2025 minstens 20% van het beheerd vermogen te hebben belegd in bedrijven die bijdragen aan de United Nations Sustainable Development Goals (SDG’s).

SSC heeft samengewerkt met het Sustainable Investments Team van de Private Equity afdeling. In samenwerking met PGGM heeft SSC een Sustainability Impact Assessment voor haar General Partners ontwikkeld om op zoek te gaan naar de best practices op het gebied van impact reporting. Op basis van dit assessment, literatuuronderzoek en interviews heeft SSC advies gegeven hoe PGGM het beste de impact van zijn Private Equity investeringen kan rapporteren aan PFZW.

Het team van SSC heeft tijdens dit project geleerd om de kwaliteit van duurzaam rapporteren te meten en te beoordelen door middel van het ontwikkelde impact framework. Verder zijn ze erachter gekomen wat de best practices zijn op het gebied van duurzaam rapporteren. Deze best practices hebben ze in het zelfgemaakte impact report gebruikt om de Private Equity investeringen van PGGM zo goed mogelijk aan PFZW te rapporteren.

bottom of page