top of page

Solynta

"Het team is erg professioneel te werk gegaan, was sterk in haar communicatie en heeft een indrukwekkende eindpresentatie gegeven. Ik zou zeker nog een keer met hen werken.”

Solynta

Solynta is een bedrijf uit Wageningen dat een manier van hybride kweken heeft ontwikkeld waardoor de zogeheten 'Hybrid True Potato Seeds' gebruikt kunnen worden voor het oogsten van aardappelen. Deze manier heeft vele voordelen ten opzichte van de traditionele aardappelkwekerij, bijvoorbeeld op het gebied van logistiek en ziekteresistentie van het ras.

SSC heeft Solynta geholpen met het in kaart brengen van de voordelen van haar product op het gebied van duurzaamheid, voor marketingdoeleinden en voor het vergaren van investeringen. Er is door het team een environmental impact assessment gemaakt van het oogstproces van de traditionele aardappel en van Solynta's 'Hybrid True Potato Seeds'. Deze twee onderzoeken zijn met elkaar vergeleken om zo concreet inzicht te krijgen in de duurzaamheid van HTPS en Solynta te voorzien van een goed onderzochte en sterke verhaallijn.

bottom of page